Home > Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering (of begrafenisverzekering) sluit men vaak af om nabestaanden de kosten van een begrafenis of crematie te besparen. Weet dat nabestaanden bij iedere uitvaartverzekering de vrije keuze hebben om zélf de gewenste uitvaartbegeleiding te kiezen. Je bent niet verplicht om het telefoonnummer op de polis te bellen en de uitvaart door de verzekeraar te laten regelen. Wil je liever een persoonlijke plechtigheid met een betrokken uitvaartverzorger uit de buurt? Je kunt altijd bij ons terecht, welke polis er ook is afgesloten! Wij helpen je graag.

Soorten uitvaartverzekering

Er zijn twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

Naturaverzekering

Wat is een naturaverzekering? Dit is een pakket van producten en diensten. De verzekeraar verzorgt bij overlijden de uitvaart en maakt gebruik van de producten en diensten die zijn overeengekomen. Bij dit type verzekering zit je in principe vast aan de uitvaartverzorger van de verzekeraar. Wil je een eigen uitvaartverzorger kiezen? Dat kan, maar het bedrag dat de verzekeraar uitkeert zal lager liggen dan de waarde van het pakket van producten en diensten.

Kapitaalverzekering

Wat is een kapitaalverzekering? Hierbij ontvangen de nabestaanden bij overlijden het overeengekomen bedrag. Zij kunnen dit bedrag alleen besteden aan de begrafenis of crematie.

Vrije keuze uitvaartverzorger

Regelmatig krijgen wij de vraag of we de begrafenis of crematie kunnen begeleiden ondanks dat men verzekerd is bij bijvoorbeeld Dela, Monuta, Yarden, PC Hooft of een andere verzekeringsmaatschappij. Ja, dat kan! In principe ben je bij alle verzekeraars vrij in de keuze van begrafenisondernemer of uitvaartverzorgers. Bij een naturaverzekering kan het alleen zo zijn dat nabestaanden een lager bedrag krijgen uitgekeerd als zij voor een andere uitvaartverzorger kiezen dan de uitvaartbegeleiding via de verzekeringsmaatschappij.

Welke uitvaartverzekering kiezen?

De keuze voor een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is heel persoonlijk. Een uitvaartverzekering in geld (kapitaalverzekering) biedt de meeste vrijheid. Is de vrije keuze van begrafenisonderneming een wens? Dan kan je het beste kiezen voor een kapitaalverzekering. Met een naturaverzekering kan je nog steeds zelf de uitvaartverzorgers bepalen, het uit te keren bedrag zal alleen lager zijn.

Wie zijn wij?

Van Gelderen & Stork uitvaart is een begrip in Abcoude en omgeving. Sinds 2013 hebben wij vele begrafenissen en crematies mogen verzorgen. Dit doen wij met warmte, betrokkenheid en respect voor de overledene, familie en nabestaanden. Wij beginnen met een luisterend oor. Samen geven we vervolgens invulling aan een afscheid met een heel eigen en persoonlijk karakter in overeenstemming met de wensen van de overledene en nabestaanden.

Wij zijn vertrouwenspersoon en uitvaartverzorgers tegelijkertijd. In principe kunnen we alles regelen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Zo creëren we samen een waardig afscheid.

We hebben beiden veel ervaring in de uitvaartbranche. In 2013 zijn we onze eigen uitvaartonderneming in Abcoude gestart. 

Contact
Contact