Home > Uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding

Na het verlies van een dierbare volgt een intensieve periode. Naast verdriet zijn er ook veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Het is een aaneenschakeling van keuzes maken. Begraven of cremeren? Een kist of lijkwade? Opbaren thuis, op locatie of in een rouwcentrum? Welk rouwvervoer heeft de voorkeur en ga zo maar door. Wij helpen je bij de uitvaartbegeleiding. Als begrafenisondernemer of uitvaartverzorger weten we hoe we kunnen ondersteunen om van het afscheid een gedenkwaardige herinnering te maken. Afscheid nemen doe je immers maar één keer!

Uitvaart regelen

Een uitvaart is een hele persoonlijke aangelegenheid. Sommige mensen denken bij leven na over hun afscheid en bespreken dit met familie en/of een begrafenisondernemer. Maar komt het overlijden onverwachts dan liggen de zaken anders.

 

Dan komen vragen naar boven als:

 • Weten de nabestaanden of uitvaartbegeleiding de wensen van de overledenen voor de uitvaart?
 • Is er een uitvaartverzekering?
 • Is er een testament of wilsbeschikking?
 • Is er een adressenlijst voor de rouwkaarten?
 • Wil iemand iets zeggen tijdens het afscheid?
 • Welke muziek wordt er gespeeld?
 • Wil men foto’s tonen tijdens de ceremonie?
 • Is er na afloop een samenkomst?

Uitvaart zelf regelen

Als nabestaanden kan je de uitvaart laten regelen of dit zelf regelen. Wij kunnen daar (eventueel) bij helpen. Samen zorgen we ervoor dat je de juiste keuzes maak zodat het afscheid zo optimaal mogelijk is voorbereid. Het gaat dan om vragen als: wie regelt de verzorging van de dierbare, het rouwvervoer, de juiste documenten voor aangifte bij de gemeente, voor de begraafplaats of het crematorium? Alles zelf willen doen is een nobel streven, maar kan soms nét even te veel zijn. Laat ons helpen. Daar zijn we voor. Voor eventuele werkzaamheden voor uitvaartbegeleiding rekenen we een uurtarief. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de uitvaart. Is dit een wens? Neem hierover contact op met één van ons.

Contact

Wat te doen na het overlijden

Ons advies: neem de tijd. Neem eerst rustig afscheid van de dierbare. Wanneer jullie er klaar voor zijn, neem contact op met de huisarts. Bij overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis komt de dienstdoende arts langs. Neem daarna contact op met de uitvaartverzorgers.

Let op: er is een vrije keuze!
Welke verzekering er ook is afgesloten, de keuze voor een uitvaartverzorger is geheel persoonlijk.

De rest volgt vanzelf. Een aantal tips:

 • Vraag de huisarts om de verklaring van overlijden
 • Check of er een uitvaartverzekering is afgesloten. Let op: er is een vrije keuze! Welke verzekering er ook is afgesloten, je mag zelf de uitvaartbegeleiding kiezen.
 • Neem contact op met de uitvaartverzorger of begrafenisonderneming.
 • Wij doen aangifte bij de gemeente inclusief de akte van overlijden. Deze heb je nodig om zaken te regelen.
 • Ga na of de wensen van de overledene voor de uitvaart bekend zijn
 • Ga na of er een testament of wilsbeschikking is
 • Regel vervolgens zelf (of samen met de uitvaartverzorgers) de begrafenis of crematie.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis of crematie hangen sterk af van de keuzes die worden gemaakt. Een begrafenis is in de regel iets duurder dan een crematie. Voor een begrafenis liggen de gemiddelde kosten tussen de €8.000,- en €11.000,-.

Contact

Wat kost een crematie?

Een groot deel van de kosten voor een crematie hangt af van het aantal personen. Gemiddeld liggen de kosten voor een crematie tussen de €6.500,- en €9.000,-. Wil je meer weten over de kosten van een crematie of de kosten van een begrafenis in Abcoude en omgeving? Neem contact met ons op.

Contact

Wie zijn wij?

Van Gelderen & Stork uitvaart is een begrip in Abcoude en omgeving. Sinds 2013 hebben wij vele begrafenissen en crematies mogen verzorgen. Dit doen wij met warmte, betrokkenheid en respect voor de overledene, familie en nabestaanden. Wij beginnen met een luisterend oor. Samen geven we vervolgens invulling aan een afscheid met een heel eigen en persoonlijk karakter in overeenstemming met de wensen van de overledene en nabestaanden.

Wij zijn vertrouwenspersoon en uitvaartverzorgers tegelijkertijd. In principe kunnen we alles regelen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Zo creëren we samen een waardig afscheid.

We hebben beiden veel ervaring in de uitvaartbranche. In 2013 zijn we onze eigen uitvaartonderneming in Abcoude gestart. 

Contact
Contact